Bestellingen

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Na het plaatsen van je bestelling duurt de verwerking hiervan  gemiddeld 2 tot 4 werkdagen. Vervolgens bedraagt de gemiddelde levertijd 4-9 werkdagen, gerekend vanaf het moment dat je bestelling is verwerkt en verzonden. Onze producten worden rechtstreeks van de leverancier naar jou verzonden. Hierdoor kunnen we besparen op opslag- en transportkosten en onze producten tegen een lagere prijs aanbieden dan onze concurrenten. Houd er rekening mee dat de totale levertijd een schatting is en kan variëren.

Verzendkosten
De verzendkosten zijn gratis voor alle bestellingen. Er zijn geen extra kosten voor verzending binnen ons leveringsgebied.

Track & Trace Code
Zodra je bestelling is verwerkt en verzonden, ontvang je van ons een e-mail met de track & trace code. Hiermee kun je je bestelling volgen vanaf het moment dat deze ons magazijn verlaat. 

De verwachte levertijd is verstreken, waar blijft mijn bestelling?
In 99% van de gevallen worden de bestellingen binnen de verwachte levertijd geleverd. Soms kan het gebeuren dat een bestelling vertraging oploopt in het leveringsproces. Je kunt de status van je bestelling controleren via de link die je hebt ontvangen in de e-mail met je track & trace code.

Als je 3 dagen na de verwachte levertijd nog niets hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via info@salejano.nl of via +31620876294. Wij zullen dan een onderzoek starten naar je bestelling. Hoewel wij ons best doen om vertragingen te voorkomen, kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor vertragingen veroorzaakt door de verzenddienst.

Niet tevreden of product retourneren
Als je niet tevreden bent met je bestelling of als je een product wilt retourneren, kun je altijd contact met ons opnemen via info@salejano.nl

Wij helpen je graag om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je hebt het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling deze te retourneren, mits het product in goede staat verkeert. Zorg ervoor dat het product compleet is met originele verpakking en accessoires. Producten die om hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden, zijn duidelijk gemarkeerd op de productpagina.

Indien het product niet naar wens is of er mankementen zijn, stuur ons dan een e-mail met de reden van retourneren en voeg foto's toe van het product. Je ontvangt van ons het juiste retourformulier.

Betaalmethoden
We accepteren verschillende betaalmethoden, waaronder Klarna, Paypal, Bancontact, SOFORT, Creditcard, Apple Pay en iDEAL. Alle betalingen worden veilig verwerkt.

Beveiliging en Privacy
Wij hechten veel waarde aan je privacy en verwerken je gegevens in overeenstemming met de geldende privacywetgeving. Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.

Contact
Heb je vragen over je bestelling, onze producten of ons verzendbeleid? Je kunt ons altijd een bericht sturen naar info@salejano.nl. We staan klaar om je te helpen!

Algemene Voorwaarden
Voor meer informatie over je rechten en plichten, bekijk onze algemene voorwaarden.